ZLU bo v sodelovanju s Sašem Knezom iz podjetja Aeroform Trbovlje septembra usposobila za delo s kompoziti 15 brezposelnih Zasavcev. Ti bodo na 60-urno usposabljanje napoteni prek Zavoda RS za zaposlovanje, pogoj pa je, da imajo končano najmanj osnovno šolo in dobre ročne spretnosti (mizarji, šivilje, kuharji …), saj je pri izdelovanju kompozitnih izdelkov natančnost izjemnega pomena.
Usposabljanje bo za prvo skupino brezplačno in bo potekalo predvidoma tri tedne. Teoretični del se bo odvijal v prostorih ZLU, praktični pa v delavnici podjetja Aeroform v Trbovljah.

Gre za nov program usposabljanja v Sloveniji, saj področje kompozitnih materialov še ni zelo znano, je pa perspektivno. Kadre s tovrstnim znanjem zaposlujejo podjetja, kot so Akrapovič, Seaway, Pipistrel, hrvaška družba Mac moto in tudi trboveljski Aeroform. »Kdaj in koliko ljudi bodo potrebovali,« je povedala Polona Trebušak iz ZLU, »v tem trenutki ni moč napovedati, prepričana pa sem, da bodo tisti, ki se bodo v programu usposobili in se izkazali, delo dobili.«

Program bodo brezposelnim iz Trbovelj in Hrastnika predstavili 17. marca ob 9. uri v prostorih Zavoda RS za zaposlovanje, kandidatom iz Zagorja in Litije pa ob 11. uri v prostorih ZLU v Zagorju.

ZT