Bliža se poletje in mnogi Zasavci že razmišljajo, kam in za koliko časa bodo letos odšli na dopust. Pri tem pa morajo upoštevati nekatere zakonske določitve. Zakon o delovnih razmerjih (ZDR-1) določa, da letni dopust v posameznem koledarskem letu ne sme biti krajši od štirih tednov. Medtem ko je delodajalec dolžan delavcu zagotoviti izrabo letnega dopusta v tekočem koledarskem letu, je tudi delavec dolžan do konca tekočega koledarskega leta izrabiti najmanj 14 dni dopusta.
Če se zgodil, da delavec v tekočem letu ne izrabi vseh dni letnega dopusta, si lahko preostale dni prenese v naslednje koledarsko leto. A izrabiti jih mora do 30. junija naslednjega leta. Delavec, ki je imel v letu 2016 22 dni dopusta, izrabil pa jih je 15, mora preostalih sedem dni torej izkoristiti najkasneje do 30. junija 2017.

Delavcu poleg minimalnih štirih tednov dopusta po nekaterih kriterijih, navedenih v ZDR-1, pripadajo tudi dodatni dnevi: za vsakega otroka, mlajšega od 15 let, po en dodaten dan dopusta, delavcem, starejšim od 55 let, trije dnevi, enako tudi delavcem invalidom, delavcem z najmanj 60-odstotno telesno okvaro ter delavcem, ki negujejo in varujejo otroka, ki potrebuje posebno nego in varstvo. Delavcem, ki še niso dopolnili 18 let, pripada sedem dodatnih dni letnega dopusta. Glede na kolektivno pogodbo pa lahko delavec dodatne dni letnega dopusta koristi tudi glede na svojo delovno dobo.

MD

Prejšnji članekKonopljino pivo, kalimba in mušnice
Naslednji članekČistili rudarska obeležja