Kolesarsko društvo (KD) Hrastnik je v soboto, 26. junija, v Hrastniku pripravilo 23. tradicionalni kolesarski vzpon na Kal. Po asfaltirani cesti so prekolesarili 9 kilometrov in 633 metrov višinske razlike z maksimalnim naklonom 12 %. V ženski kategoriji je zmagala Martina Erjavec, v moški pa Blaž Goričar. Zasavčan Miran Cvet je bil skupno tretji.

Ob 10. uri so se kolesarji zbrali pred upravno zgradbo Rudnika Trbovlje-Hrastnik in Komunalo stanovanjskega podjetja Hrastnik. Vozili so po progi: Rudnik Trbovlje-Hrastnik–Blate–kapela Borovšak–smučišče–planinski dom Kal. Vozili so v treh različnih kategorijah: Amaterji, masters in ženske.

Zasavčan Miran Cvet iz KD Hrastnik je zmagal v kategoriji Master E in bil skupno tretji s časom 27 minut in 8 sekund. V kategoriji amaterji je zmagal Žiga Božič iz JB (Jani Brajkovič) Team Novo mesto s časom 26 minut in 46 sekund. Prvo mesto v ženski kategoriji si je prikolesarila Martina Erjavec iz Kolesarskega kluba Izvir Vipava s časom 36 minut in 18 sekund. V moški kategoriji pa je slavil Blaž Goričar iz Kolesarskega kluba Pocinkovalnica Celje s časom 26 minut in 44 sekund.

SB

Foto: Armand Meterc in Brane Sebasu


 

Prejšnji članekRazpis za Jesenske misli 2021
Naslednji članekSpodbude za digitalno transformacijo