torek, 23 aprila, 2024

Iz te kategorije

Kolesarski vzpon in pohod

Kolesarski vzpon vsako leto privabi veliko tekmovalcev, ki se podajo na 12 kilometrov dolgo, razgibano progo. Trasa vključuje dva vzpona in vmesni spust ter vodi iz Zagorja v Čolnišče, do Kala, mimo Šentlamberta do cilja.

V skupni razvrstitvi je bil letos med moškimi kolesarji najhitrejši Matej Kimovec, drugi Jani Prešeren, tretji pa Primož Porenta. Pri ženskah je zmagala Tina Brelih, druga je bila Katarina Novak, tretja Tajda Glamočak.

Nekateri kolesarji so se udeležili duatlona, poleg kolesarskega vzpona tudi teka po Zagorski dolini. V duatolonu so bili najhitrejši med moškimi Anže Obreza, Vid Senica in na tretjem mestu David Vidic. Med ženskimi duatlonkami je zmagala Lucija Arh, druga je bila Urška Meserko, tretja pa Ksenija Kranjc.

Start kolesarskega vzpona je bil ob 9. uri na tržnici, kjer je kolesarjem dal znak zagorski župan Matjaž Švagan. Ob isti uri so od tam na pot krenili tudi pohodniki, ki so se udeležili Pohoda po Zagorski dolini. Tega je organiziralo Športno društvo Izlake. Pohodniki so krenili v Vine, od tam v Kisovec, zaokrožili proti Repniku in se vrnili nazaj na tržnico.

ZT

Isti avtor