V preteklih dneh sta se v Zasavju zgodili kar dve nesreči s hudimi poškodbami.

PP Trbovlje

V petek, 31. maja, se je okoli 11. ure v Trbovljah pripetila prometna nesreča, v kateri sta bila udeležena voznik osebnega vozila in kolesar. 18-letnik je s kolesom trčil v osebno vozilo, ki ga je vozil 35-letnik in ki je stalo pred prehodom za pešce. Huje poškodovanega kolesarja so odpeljali v SB Trbovlje, od koder so ga premestili v Ljubljano.

Okrog pol devete zvečer so imeli policisti v postopku voznika osebnega vozila, ki je odklonil strokovni pregled za prepovedane droge. Vozniku so policisti odvzeli vozniško dovoljenje.

PP Zagorje ob Savi

Policisti so na Izlakah v petek obravnavali prometno nesrečo, v kateri sta bili udeleženi dve vozili. Nesreča se je zgodila zaradi vožnje z neprilagojeno hitrostjo, v njej sta dve osebi utrpeli lahke telesne poškodbe, nastalo pa je tudi za okoli 3000 evrov materialne škode.

Občan je policistom prijavil prometno nesrečo I. kategorije s pobegom, ki se  je 30.  junija zgodila na zasebnem parkirišču podjetja na območju Ljubljane.

Neznanec je v reži bankomata v Kisovcu našel bankovec za 20 evrov in si ga prilastil.

Zvečer je v Zagorju prišlo do nasilništva, pri čemer je ena oseba utrpela lahke telesne poškodbe. Zoper storilca bodo podali kazensko ovadbo.

Zagorski policisti so celjskim pomagali pri iskanju pogrešane osebe, ki so jo kasneje tudi našli.

V soboto, 1. junija, se je okrog 20.15 ure na glavni cesti v Zagorju pripetila prometna nesreča, v kateri sta bili udeleženi dve vozili. Dve osebi sta bili huje poškodovani, ena pa lažje. 18-letni voznik je vozil po glavni cesti od Litije proti Zagorju in z neprilagojeno hitrostjo zapeljal preko betonskega robnika na travnati usek, trčil v cestni količek, nato pa zapeljal nazaj na nasprotno stran vozišča in trčil v 57-letno voznico osebno avtomobila, ki je pravilno vozila po svojem pasu. Povzročitelj in voznica sta se huje poškodovala, potnik v vozilu udeleženke pa je utrpel lahke poškodbe. Preizkus alkoholiziranosti pri udeležencih je bil negativen, policisti pa nadaljujejo s preiskavo zaradi suma povzročitve nesreče iz malomarnosti.

V nedeljo, 2. junija, so policisti obravnavali tatvino mobilnega telefona. Osumljenca so izsledili, našli pa so tudi telefon.

Savus

Fotografija je simbolična.