Leto 2022 se izteka, pripravljamo se že na novega. Prav je, da se še kdaj ozremo na leto, ki je za nami. Vsak dan ob 11. uri na naši spletni strani objavimo, kaj se je letos pomembnega zgodilo v posameznih mesecih. Danes objavljamo zapis, kaj vse se je zgodilo meseca marca 2022.

Marec 2022

Po 24 letih je enota Zasavske ljudske univerze v Zagorju dobila povsem obnovljene prostore v nekdanji Glasbeni šoli Zagorje, v Splošni bolnišnici Trbovlje so pričeli uporabljati novo operacijsko mizo z razsvetljavo v glavni operacijski sobi, o naravi dela v bolnišnici pa smo se pogovarjali s strokovno direktorico Tadejo Jelenko. Dr. Uroš Ocepek, profesor računalništva na Srednji tehniški in poklicni šoli Trbovlje, je bil izbran kot drugi zasavski predstavnik, ki Slovenijo zastopa v izboru za naj učitelja na svetu Global Teacher Prize, požar v Šklendrovcu pa je še enkrat znova dokazal, kako pomembni člen družbe so gasilci. V intervenciji na zelo zahtevnem in nedostopnem terenu je sodelovalo več kot 1000 gasilcev.

Marca so v KC Delavski dom Zagorje odprli prenovljen oder, kolesarski as Primož Roglič je zmagal na dirki v Franciji od Pariza do Nice, hrastniški namiznoteniški šampion Darko Jorgić pa se je zavihtel na vrh turnirja top 16 igralcev v Evropi v švicarskem Montreauxu. Lara Logar je postala mladinska ekipna svetovna prvakinja v smučarskih skokih, Zavod Savus pa je v globino hrastniškega rudnika na preizkušnjo poslal 333 udeležencev Zimskega jamatlona. Tam so bili zmagovalci vsi.

SL

Fotografija je simbolična


 

Prejšnji članekPes ugriznil človeka
Naslednji članekPožar, potres, avto v potoku