Leto 2023 se izteka, pripravljamo se že na novega. Prav je, da se še kdaj ozremo na leto, ki je za nami. Vsak dan ob 11. uri na naši spletni strani objavimo, kaj se je letos pomembnega zgodilo v posameznih mesecih. Danes objavljamo zapis, kaj vse se je zgodilo meseca decembra 2023.

December 2023

December je bil tudi letos v Zasavju poln prednovoletnih prireditev. V Zagorju Miklavžev sprevod, obilo prireditev za otroke in starejše otroke vključno s prednovoletnimi feštami na prostem s popularnimi glasbeniki. V Trbovljah praznično mesto, v Hrastniku druženje krajanov in prireditve za najmlajše. Vsepovsod tradicionalni novoletni koncerti glasbenih šol, godb in pevskih zborov. Tokrat silvestrovanj na prostem v Zasavju niso pripravili.

December se je začel s praznovanjem goda sv. Barbare, zaščitnice rudarjev. Pa Jamatlonom, kjer so sodelovali udeleženci iz 11 držav. V Trbovljah so pripravili že 51. mednarodni karate turnir. OŠ Toneta Okrogarja Zagorje je praznovala 120 obletnico obstoja. V Hrastniku so odprli pumptrack poligon. V Trbovljah so prvič pripravili Večer športa, v Zagorju so razglasili športnike leta (Tilen Zajc, Lea Bartelme in ekipa mladih skakalcev SK Kisovec. Odstopila je direktorica ZD Zagorje Saša Bajda. Trboveljsko zlato vrtnico je prejela OŠ Tončke Čeč, posebni priznanji pa Jože Potokar Cvrčo in Hedvika Bevc Kotar. Dr. Uroš Ocepek se je uvrstil kar v dva izbora za naj Slovenca v 2024: v izbor Vala 202 za ime leta in izbor časopisa Delo za osebnost leta. No, ime leta na Valu 202 je postal Primož Roglič. V Steklarni so začasno poslali na čakanje kar 200 zaposlenih.

MP

Fotografija je simbolična


 

Prejšnji članekDanes je še praznik
Naslednji članekIz starega v novo: Marija Čop