sobota, 13 aprila, 2024

Iz te kategorije

Kolander svetovni prvak

V Dublinu na Irskem so člani zagorskega kluba v konkurenci več kot 1700 tekmovalcev iz 50 držav dosegli odlične rezultate. Tadej Kolander je osvojil naslov svetovnega prvaka v point fightingu med mladinci do 89 kg ter tretje mesto v isti težnostni  kategoriji v light contactu. Tretje mesto je med mlajšimi kadetinjami do 42 kg osvojila tudi Zala Rozina. Žal sta brez medalje po odličnih borbah ostala Tina Baloh in Domen Jerman.
Tadej Kolander, 16-letni Trboveljčan,  je bil v osmini finala prost, v četrtfinalu je suvereno premagal Nemca Bruna Bohna, v polfinalu pa je za točko ugnal Grka Gekilisa. V finalu je proti Avstrijcu Johannesu Weningerju prevzel vodstvo že v začetku dvoboja, ga zadržal vse tri runde, v zaključku vzdržal napade Avstrijca in na koncu slavil s točko razlike. S tem je lanskoletnemu naslovu evropskega prvaka med starejšimi kadeti dodal še laskavi naslov najboljšega na svetu med mladinci.

Zala Rozina je v osmini finala premagala predstavnico Velike Britanije, v borbi na zlato točko po dveh rundah in dodatni minuti podaljška. V četrtfinalu je bila boljša od predstavnice Mehike, v polfinalu pa je morala priznati premoč madžarski tekmovalki, ki je na koncu osvojila naslov svetovne prvakinje.

PB

Prejšnji prispevek
Naslednji prispevek

Isti avtor