Zimski jamatlon, ki v začetku decembra pritegne v Zasavje več kot tristo navdušencev nad adrenalinskimi preizkušnjami, je tem letos postregel s povsem novo preizkušnjo. V jami stoji virtualna oprema, ki so jo po idejni zasnovi dr. Jureta Kneza iz Dewesofta izdelali dijaki Srednje tehniške šole Trbovlje. Kot je povedal njihov mentor, učitelj elektrotehniških predmetov na STPŠ, Ivan Pavlič, so oviro izdelali v treh tednih. Izdelovali so jo predvsem dijaki 3. letnika programa elektrotehnik, pomagali so jim tudi nekateri iz 2. in 4. letnika.
Gre za predor, opremljen z led diodami, dolg šest, širok tri in visok dva metra. Dijaki Tadej Dolinar, Klemen Drnovšek, Nik Hočevar in Luka Kavšek so predor skupaj s svojim učiteljem dan pred Zimskim jamatlonom v jami še zadnjič preverili in ga zaradi večjega svetlobnega učinka, ki ustvarja vrtenje, obdali s črno folijo. V tunelu so jamatloncem nastavili še oviro, ki jo je potrebno preskočiti.

Sicer pa se je na progo Zimskega jamatlona podala tudi ekipa STPŠ. Nadela si je ime Rudniške podgane, sestavljajo pa jo Robert Halzer, Klemen Drnovšek, Nik Hočevar in Andraž Jerman.

ZT