četrtek, 18 julija, 2024

Iz te kategorije

Ko gre kaj narobe

Svoje otroke poznate že od malih nog. Videli ste jih, ko so počeli najbolj srčkane stvari na svetu. Poznate jih v dno srca.

Foto: Ben White na Unsplash

Naj vas nekaj vprašam: Ko zamočijo, ko dobijo cvek, ko razbijejo avto in ko se znajdejo v težavah… zakaj sklepate najslabše?

Saj vendar veste, da so dobri in pošteni. Da se na splošno trudijo po najboljših močeh. Veste, s čim se soočajo. Poznate njihove strahove, ranljivosti in slabosti. Veste, kaj vse so prestali. In globoko v sebi veste, da ste jih vzgajali vi!

Zakaj torej tega ni slišati v vašem tonu? V vaših pričakovanjih? Kje je dobrota, kje je vera vanje? Zakaj se z njimi ne pogovarjate kot nekdo, ki verjame vanje in jih podpira? Kje je potrpežljivost, ljubeznivost? Kje sta “brezpogojnost” in spoštovanje, ki naj bi ju gojili do njih? Kje je opolnomočanje in podpora?

Mhm, točno tako. Bi lahko podobno sklepali tudi o vašem odnosu s partnerjem?
(Povzeto po Ryanu Holidayu)

Barbara Vodeb

 

Barbara Vodeb je vzgojiteljica predšolskih otrok z več kot 25 let izkušenj. Pri delu je zelo kreativna ter nenehno v iskanju priložnosti za ustvarjalne in zanimive rešitve sodelovanja s starši. S samorefleksijo ves čas analizira svoje delo, z novimi uvidi in inovativnimi idejami pa ob zaznavanju sprememb prihajajočih generacij otrok spreminja svojo strokovno prakso.

Kot bodoča magistrica supervizije in coachinga je zasnovala program Coaching za starše. S svojim znanjem in bogatim izkušnjami pri grajenju pozitivne samopodobe otroka, gibalnih dejavnosti in otroške risbe staršem pomaga olajšati in poenostaviti delo, razumeti njihovo vlogo, ter razvijati otrokovo zdravo samopodobo.

Starše aktivno povabi v vzgojni proces. Ob gradnji zaupanja in zavedanju, da je družina primarna celica in vzgojna pomoč njena dopolnitev, s starši vzpostavi enakopraven partnerski odnos. Prepoznati zna, kakšnega sodelovanja si želijo in jim tako ponudi zanimive in koristne vsebine v dobrobit družine.

Kontakt: Barbara Vodeb


 

Isti avtor