Primož Frajle, tudi godbenik in avtor imenitne knjige 160 let hrastniške rudarske godbe, si je zamislil radoživ scenarij, ki je poleg vrhunske izvedbe posameznih skladb nudil obiskovalcem še obilico smeha, presenečenj in navdušenja.
Za začetek je njihov mladi, simpatični dirigent Uroš Razpotnik zamudil in potem kar v »šlafroku« in z jutranjo čepico s cofom na glavi sedel med godbenike. Njegov klarinet v skladbi Moonlight Serenade Glenna Millerja je seveda očaral. Ko pa je prevzel dirigentsko palico, se je čutilo, da glasbenike preveva skupna energija, enotnost izvajanja in vrhunska izvedba, ki je takoj prevzela  poslušalce.

Barcelona je bila veličastna, Pink Panter nagajiv, prevzele so tudi izvedbe filmskih uspešnic. Da ne govorimo o Marjetki Kršlin, članici Navihank  in Mihu Bantanu, članu skupine Murni, ki sta doživela velik aplavz za Privškovo Mini maksi Jožeta Privška in Dan ljubezni Tadeja Hrušovarja.

Matej Kaiser, povezovalec, je povedal, da se stkejo med člani tudi močnejše vezi in kar povabil dva izmed njih, Vesno Lesjak in Mitja Podreberška, da  to priznata ali pa recitirata eno izmed ljubezenskih pesem. In sta jo. Med nežnim igranjem Tjaše Šketako Razpotnik na klavir. Potem pa je Mitja nenadoma pokleknil in Vesno zaprosil za roko. Seveda je pristala, pa tudi robčki zanjo so bili že pripravljeni. Še obiskovalci so bili ob sapo, kaj šele Vesna, ki je dobila zaročni prstan!

Koncert so prijetno popestrile tudi članice ŽPZ  KUD Svoboda Dol, ki so zapele tri pesmi. Prvo je spremljala na klavirju Tjaša Šketako Razpotnik, pri tretji jim je z afriškim taktom na bobne pomagal mladi Luka Jeraj.

Zadnjo skladbo Viva Brasil je napovedal Jurij Bantan, predsednik rudarske godbe, ki skrbi, da bi se godba obdržala v zdajšnji kondiciji, čeprav se je znašla v slabših razmerah. Zahvalil se je vsem, ki jim pomagajo, predvsem županu Miranu Jeriču. In zaželel vsem prijetne praznike. Predstavil je tudi najmlajšega člana godbe, Matevža Šardija, desetletnega petošolca.

Fanči Moljk