V poletnih mesecih so zasavske knjižnice na voljo ljubiteljem branja skoraj neomejeno. Le ukrepe zaradi koronavirusa morajo upoštevati in spet se lahko mirno podajo med knjižne police.

Knjižnica Antona Sovreta Hrastnik

»Zopet vabljeni med knjižne police,« pravijo knjižničarke v Knjižnici Antona Sovreta v Hrastniku. Od tega ponedeljka, 3. avgusta, v knjižnici ponovno omogočajo prost pristop do gradiva, kar pomeni, da se lahko uporabniki sprehodijo med knjižnimi policami in si sami izberejo želeno gradivo ob upoštevanju navodil, ki jih je za knjižnice pripravil Nacionalni inštitut za javno zdravje (vzdrževanje osebne razdalje med ljudmi v knjižnici, nošenje maske in ob vstopu v knjižnico razkuževanje rok).

Na voljo je tudi uporaba e-učilnice. Gradivo je še vedno možno naročiti preko storitve moja knjižnica ali telefona 03 56 46 175 ali 040 175 886 (v času odprtosti) ali e-pošte knjiznicahra@hra.sik.si. Obratujejo po poletnem urniku:

ponedeljek, torek, sreda (13.00 – 19.00), četrtek, petek (8.00 – 14.00), sobota in nedelja zaprto.

Knjižnica Toneta Seliškarja Trbovlje

V Knjižnici Toneta Seliškarja v Trbovljah v avgustu velja poletni odpiralni čas. Knjižnica je odprta ob ponedeljkih in torkih od 12. do 19. ure, ob sredah, četrtkih in petkih pa od 8. do 14. ure. Ob sobotah in nedeljah je zaprta. V enoti Dom svobode je knjižnica odprta ob ponedeljkih in torkih od 16. do 19. ure, ob petkih pa do 8. do 11. ure. V knjižnici si lahko člani predhodno naročijo želeno gradivo na njihov elektronski naslov knjiznicatrb@trb.sik.si ali po telefonu 03-56-25-712 ali preko portala Cobiss ter storitve Moja knjižnica. Naročeno gradivo lahko člani knjižnice prevzamejo naslednji delovni dan. V prostorih knjižnice pa še vedno veljajo splošna priporočila. Do nadaljnjega si lahko v knjižnici člani le sposojajo in vračajo gradivo, omogočajo pa še storitev fotokopiranja.

Knjižnica Mileta Klopčiča Zagorje

Tudi Knjižnica Mileta Klopčiča Zagorje obratuje v avgustu po poletnem obratovalnem času (od 1. julija do 31. avgusta). Oddelek za odrasle in mladino v matični knjižnici v Zagorju obratuje ob ponedeljkih in sredah med 10.30 in 18.30 uro, ob torkih, četrtkih in petkih pa od 8. do 15. ure. Ob sobotah in nedeljah je knjižnica zaprta. V enoti Kisovec lahko člani knjižnici obiščejo ob torkih od 15.30 do 18.30 ure, v enoti Izlake pa ob četrtkih od 15.30 do 18.30 ure. Knjižnica deluje ob upoštevanju vseh potrebnih ukrepov zaradi koronavirusa.

Savus

Foto: Savus