»Pobudo za selitev je dala Kmetijska zadruga Izlake, zahvala za uresničitev pa gre Občini Zagorje, ustanoviteljici Knjižnice, ter županu Matjažu Švaganu in njegovi ekipi,« je ob otvoritvi povedala Irena Medvešek, direktorica Knjižnice Mileta Klopčiča Zagorje.
Knjižnica je bila pred 20 leti prav v tej stavbi, v katero se je zdaj vrnila. Leta 1996 se je preselila v prostore nad KS Izlake, v mansardo. Kljub temu, da je bila težko dostopna, je takrat to pomenilo napredek. »Občina kot ustanoviteljica se je  zavedala, da mansarda ni najboljši prostor za knjižnico,« je dejala Medveškova, »in takoj, ko je Kmetijska zadruga Izlake predlagala, da za knjižnico uredi prostore v zadružnem domu, je izkazala pripravljenost in pobudo sprejela in s tem kolektiv knjižnice Zagorje zelo razveselila.«  V proračun je bila uvrščena selitev in nakup dodatne opreme, sicer pa je knjižnica obdržala obstoječo opremo. V novih prostorih ima knjižnica na voljo 150 kvadratnih metrov površin, v njej pa se nahaja 7.500 enot  gradiva. Tega bodo zdaj uporabniki lahko prebirali tudi v lepo urejeni čitalnici. V knjižnici je urejen kotiček za najmlajše, klančina pa omogoča vhod tudi gibalno oviranim. Knjižnica na Izlakah je odprta  po ustaljenem urniku, dvakrat tedensko, ob torkih in četrtkih.

Na otvoritvi so slavnostni trak prerezali direktorica Knjižnice Irena Medvešek, direktor zagorske občinske uprave Rudi Medved in direktorica KZ Izlake Marija Čebin. Kratek kulturni program so pripravili učenci OŠ Ivana Kavčiča, k sodelovanju pa je Knjižnica povabila tudi Društvo kmetic, žena in deklet na podeželju Izlake. »Želimo si, da bo Izlačanom nova prijazna knjižnica s svojo zbirko omogočala izobraževanje in prijetno dopolnjevala prosti čas,« je slovesnost sklenila Irena Medvešek.

TPK

Prejšnji članekO šestonogih čudesih in še čem
Naslednji članekPušenjakova je za mešane posevke