sobota, 13 aprila, 2024

Iz te kategorije

Knjiga, ki čas ter ime hrani

Včeraj je svoj pesniški opus predstavil Zagorjan Aleksander Ritter. Svoje pesmi je zbral v zbirki z naslovom Knjiga, ki čas ter ime hrani. Predstavitev je pripravila Knjižnica Mileta Klopčiča Zagorje, s pesnikom pa se je pogovarjala Renata Žnidar. Zaradi izjemnega zanimanja je namesto v knjižnici dogodek potekal v sejni sobi Prostovoljnega gasilskega društva Zagorje, a je bila tudi ta dvorana skoraj premajhna za vse obiskovalce. Dogodek so popestrili glasbeni gostje z izvedbo pesmi, katerih avtor besedil  je Aleksander Ritter. V glasbenem delu se je slišala Točajka, Luna, Pod krošnjo starega bora, … v glasbeni  izvedbi  gostov večera.
Obiskovalci so slišali anekdote o tem, kako so nastajale pesmi in komu so posvečene. Sandi se je izkazal tudi kot gostitelj, saj je bil večer prežet  s pristnim zasavskim humorjem, ob katerem so se obiskovalci iskreno zabavali s tem, da Sandi ni varčeval s šalami na lasten račun. Bil je dogodek,  kje se je mešala poezija, humor in glasba. Pred nami je zanimivo prebiranje čtiva. Bralce gre opozoriti, naj pazljivo preberejo objavljene pesmi, saj se utegnejo v kateri tudi prepoznati. Čeprav Aleksandra, Sandija oziroma Kombo, kot ga mnogi kličejo, poznajo v Zagorju domala vsi, avtor pravi, da tudi on pozna Zagorjane.

Direktorica zagorske knjižnice Irena Medvešek je po prireditvi dejala: “Če je bil kdo slučajno slabo razpoložen, je s prireditve odšel vesel in poln pozitivne energije.”

Isti avtor