Predno se vržemo v nov (skrajšani) delovni teden, vam ponujamo še eno dozo humorja. Knapuska colnga je naslov še ene humoreske Funšterc teama Boben- Čeče iz Hrastnika. Poglejte in poslušajte. Ni šment, da vam ne bi usta potegnilo še v en širok nasmešek.

Danes je zadnji praznični dan božično – novoletnih praznikov. Kmalu se bo naše življenje utirilo nazaj v delovne tirnice. Še preden pa se to zgodi, smo vam pripravili nekaj za boljše razpoloženje, humoresko prav posebne skupine, ki sliši na ime Funšterc team Boben- Čeče iz Hrastnika.

Smejali se boste lahko ob njihovi šaljivi predstavi, ki prikazuje nekoč tipično življenje knapovske družine. Še najbolj veselo je bilo v dneh, ko so moški domov prinesli svojo težko zasluženo plačo ali po zasavsko colngo.

Ampak, pogosto so knapi, še preden so prišli domov s plačo, le to “pustili” v kakšni bližnji gostilni, kjer so si zaprašena usta splahovali s cenenim vinom ali laškim pirom, kot so rekli pivu. Seveda so ob prihodu domov od jezičnih žena slišali marsikatero krepko na svoj račun. Tudi v tej predstavi, kjer je njegova žena med jezikanjem pripravljala tipično knapovsko jed funšterc. Vmes pa od opravljive sosede slišala tudi marsikaj zanimivega. Več pa si oglejte v posnetku.

Igor Gošte

Foto: Igor Gošte


 

Prejšnji članekČečanske perice
Naslednji članekDanes dogaja