Prvo januarsko soboto je bilo v Trbovljah več kot tisoč ljudi, iz enajstih različnih držav in prav vseh slovenskih pokrajin. Kot tekmovalci ali spremljevalci so prišli na Knap Trail.

Gre za tekaško tekmovanje, ki poteka po razgibanem zasavskem hribovju na treh različno dolgih progah. Trase potekajo po gozdnih poteh, makadamu, le tu in tam zavijejo na kakšen kratek asfaltni odsek.

Organizatorji so s pomočjo prostovoljcev označili poti, pripravili startno-ciljni prostor, pakete, ki so jih tekači prejeli ob registraciji, in okrepčevalnice s pijačo in prigrizki ob progi, kjer so udeležence tudi spodbujali in skrbeli za dobro voljo. Vzdušje je bilo prijetno, tekmovalci pa so odšli iz Trbovelj več kot zadovoljni. Še dolgo po tekmi so prihajale pohvale in zahvale, kar je bila spodbuda za Knap Trail 2024. Prijave so odprte na http.knaptrail.si.

»Vljudno vabljeni tekmovalci, na najkrajši preizkušnji pa tudi pohodniki in pari. Prepričajte se, kako lepo je s Kala, Mrzlice, Svete Planine ali Čemšeniške pogledati v dolino. Novoletne zaobljube se lahko uresničijo že 6. januarja, ko za vas pripravljamo sobotno druženje,« so sporočili organizatorji v vabilu.

Savus

Foto: Knap Trail


 

Prejšnji članekDanes dogaja
Naslednji članekRegionalni dnevi 2023