sobota, 15 junija, 2024

Iz te kategorije

Kmalu še eno novo reševalno vozilo v Zagorju

Občina Zagorje ob Savi je bila uspešna na razpisu Ministrstva za zdravje za sofinanciranje investicij na primarni ravni zdravstvene dejavnosti v RS za leto 2020 in na razpisu pridobila sredstva za sofinanciranje nabave novega reševalnega vozila za nujno medicinsko pomoč, ki ga Zdravstveni dom Zagorje nujno potrebuje.

Kot so sporočili z Občine Zagorje ob Savi, je vozni park v zdravstveni ustanovi dotrajan, vozila so stara in imajo veliko prevoženih kilometrov, zato se v lokalni skupnosti zavedajo, da je potrebna postopna obnova voznega parka. Zdravstveni dom Zagorje je eno reševalno vozilo z opremo, ki je vgrajena v skladu s pravilnikom o službi NMP in pravilnikom o prevozih pacientov, letos že nabavil z lastnimi sredstvi, še eno vozilo pa bodo sofinancirali Ministrstvo za zdravje, Občina Zagorje ob Savi in Zdravstveni dom Zagorje. Iz razpisa ministrstva bo občina pridobila 58.000 evrov, proračun Občine Zagorje ob Savi bo za vozilo prispeval 17.000 evrov, razliko do 131.000 evrov, kolikor je vredno vozilo, pa bo zagotovil Zdravstveni dom Zagorje.

Vozilo bo v mesecu oktobru Zdravstvenemu domu Zagorje dobavilo podjetje Meditra d. o. o. iz Ljubljane, ki ga je na osnovi v mesecu avgustu 2020 izvedenega Javnega naročila za nabavo nujnega reševalnega vozila – NRV tipa B, občina izbrala kot najugodnejšega ponudnika.

Savus

Foto: arhiv Savus / simbolična fotografija

Isti avtor