Kakovost vašega življenja je odvisna od vaše osebnosti. To pomeni, da si vse težave in trpljenje ustvarjate in povzročate sami. Mnogi temu zelo težko verjamejo, saj je v nasprotju s prepričanjem, da živijo v (togi) fiksni zunanji realnosti.

Svet je videti kot materialna resničnost z nezlomljivimi fizikalnimi zakoni, v kateri se zdi, da so vse težave in trpljeje tam zunaj in da vi pri tem nimate nobenega vpliva in moči.

Naslednje ključno načelo dobrega življenja je:

VSE JE ODVISNO OD VAŠE NOTRANJE IGRE.

To obrača stvar na glavo. Spoznanje, da vsi ti zunanji problemi, za katere mislite, da obstajajo okrog vas, vse trpljenje, ki ga ustvarja svet, vse te zunanje materialne fizične težke stvari, ki jih ni mogoče spremeniti… kaj je to drugega kot pravzaprav del vaše lastne notranje igre?

To je pravzaprav vaše prepričanje, miselnost, v kateri živite. To pa že samo po sebi ni zunanja, ampak vaša notranja stvar.

To je kot glavni ključ, ki odklene vse vaše življenjske možnosti. Kajti te se odklenejo šele ko se zaveste, da je najpomembnejša stvar za določanje kakovosti vašega življenja, reševanje vseh vaših težav in trpljenja ter vsega, kar počnete, obvladovanje programske opreme vašega uma.

Zdaj, ko se tega zavedate, imate veliko moč. Zdaj se vam odpirajo vse možnosti. Niste več žrtev. Medtem ko v drugem primeru lahko storite zelo malo in zlahka obtičite.

> 65 KLJUČNIH NAČEL, KAKO živeti dobro <

Borut Kmetič

Po formalni izobrazbi sem diplomirani varstvoslovec informacijske varnosti, sicer pa imam precej izkušenj v večjih mednarodnih IT okoljih pri upravljanju in svetovanju na področju informacijske varnosti, vodenju IT projektov in izvedbe storitev, pri upravljanju in presojanju ISO sistemov, svetovanju pri digitalizaciji poslovanja, varstvu osebnih podatkov, vodenju kakovosti, procesov in organizacijske kulture.

Sem zunanji vodilni presojevalec informacijske varnosti po ISO standardu pri mednarodni certifikacijski hiši.

Organizacijam pomagam iskati strateške rešitve in izboljšati njihovo poslovanje, predvsem na zgoraj navedenih področjih. Sicer pa se ukvarjam tudi z drugimi oblikami optimizacij (oziroma hekanja), kot so na primer biohekanje, osebna rast, raziskovanje prebojnih novih tehnologij, eksponentna organizacija, sistemsko razmišljanje in druge napredne metode.

Borut@SmartAssets.it
Borut@Medium
Borut@TheGoodMenProject


 

Prejšnji članekPesniku Lakoviču v spomin
Naslednji članekIzjava tedna: dr. Janez Žlak