V mesecih, ko smo zaradi vsem znanih razlogov »prizemljeni«, je smučarski klub Zagorje, Sekcija za skoke Kisovec, vseeno aktiven. Treningi mladih skakalcev so se v skladu z vladnimi ukrepi in uredbami izvajali prilagojeno.

Najmlajšim selekcijam sta trenerja Branko Baš in Zvone Pograjc pripravila sklop trenažnih vaj, ki so jih skakalci izvajali doma. Osnovni namen vaj je bil ohraniti in povečati fizično moč ter stabilizacijo. Poleg tega so mladi skakalci z izvajanjem treningov krepili tudi svojo psihično stabilnost, ki je v teh težkih časih še kako pomembna. Skakalci starejših kategorij so ob odobritvi Smučarske zveze Slovenije treninge lahko izvajali tudi v živo. Z doslednim izvajanjem preventivnih ukrepov in s prilagojenim programov so bili treningi ogranizirani na skakalnicah in v naravi.

Čas, ko skokov ni bilo mogoče izvajati, so koristno porabili za prenovo naletnih površin. Na največji napravi (K 50) so odstranili staro naletno smučino in jo nadomestili s kombinirano letno-zimsko. S takšno smučino bo prehod med zimsko in letno sezono skoraj neopazen. V poletni sezoni se bodo skakalci spuščali po keramični, v zimskem času pa po posebej hlajeni ledeni smučini. Gre za veliko pridobitev, ki je klub sam ne bi zmogel finančno pokriti. V klubu so hvaležni pokroviteljem za pomoč pri naložbi. Kisovški orli so tako pripravljeni in z nestrpnostjo pričakujejo prve tekme. Hkrati pa v svoje vrste vabijo vse mlade, starejše od 5 let, ki bi se radi preizkusili v smučarskih skokih.

Savus

Foto: SK Kisovec

Prejšnji članekDanes dogaja
Naslednji članekHrastniška akcija #lokalnojeidealno