Skakalke in skakalci (ter nordijski kombinatorci) imajo za sabo pester vikend, v katerem so zabeležili vrsto odličnih uvrstitev. Tekmovali so v Mostecu, Kranji in italijanskem, Trbižu.


Mostec

V Mostecu so 1. oktobra pripravili tekmo za pokal Argeta za kadetinje in kadete do 14 in do 15 let, istočasno pa tudi državno prvenstvo v omenjenih kategorijah v nordijski kombinaciji. Kisovške orlice in orliči so se odlično izkazali!

Med kadeti do 15 let je zmagal Tej Logar, ostali kisovški skakalci so se uvrstili takole: 12. Jaka Lednik, 14. Klemen Bizjak, 15. Matija Guna, 17. Tilen Bizjak, 22. Benjamin Ostrožnik.

Med kadetinjami do 14 let je zmagala Ula Vodlan, šesta je bila Daša Volaj.

Med kadeti do 14 let je bil 12. Nik Lukmar, 17. pa Mihael Ostrožnik.

Na državnem prvenstvo v nordijski kombinaciji pa so kisovške barve zastopali Matija Guna, ki je v kategoriji kadetov do 15 let zasedel sedmo mesto, Klemen Bizjak je bil deseti, v kategoriji kadetov do 14 let pa je Mihael Ostrožnik zasedel 11. mesto.

Tekmovalce je v Mostecu vodil trener Zvone Pograjc.


Kranj

V petek, 29. septembra, je v Kranju na skakalni HS 109m potekala tekma za pokal Argeta v kategorijah mladinci in mladinke 16, 18, 20, ter članice in člani. Tekme so se udeležili tudi kisovške orlice in orli.

V konkurenci članic je Lara Logar zmagala. Med mladinci do 18 let je bil tretji  Anej Razpotnik, med mladinci do 16 leta pa je bil 10. Lovro Percl Seručnik in 19. Lovrenc Pirnovar. Ekipo je vodil trener Zvone Pograjc.


Trbiž

V italijanskem Trbižu je potekala tretja tekma za pokal AlpeAdria za mlade skakalce. Filip Ostrožnik je v konkurenci dečkov do 12 let zmagal, Jaka Razpotnik je bil osmi, ekipno so Kisovčani zmagali. Med deklicami do 10 let je bila Alias Kamnikar osma, Žana Žerko pa deseta. Med dečki do 10 let je Ožbej Jahn  osvojil tretje mesto, prav tako tretja je bila med deklicami do 9 let Manca Vran. Med dečki do devet le je Žan Žerko osvojil osmo mesto, v konkurenci dečkov do 8 let pa je zmagal Jurij Vran, tretji je bil Niko Korošec. Skakalke in skakalce je v Trbižu vodil trener Branko Baš.


Tadej Logar

Foto: SK Kisovec


 

Prejšnji članekDanes dogaja
Naslednji članekIztekla nafta