Trener kisovških orlov Zvone Pograjc je na državno tekmovanje odpeljal močno zasedbo prekaljenih skakalcev in se veselil tudi visokih mest, ki so jih dosegli.

Najboljši rezultat je dosegel Taras Tratnik, ki je bil pri mladincih do 16 let, drugi. V tej kategoriji so skakali še Miha Lipovšek Ročnik, ki je bil dvanajsti, Lovro Peitl, ki je bil 33. in Matija Prosenc, ki je bil 34. Ti fantje so v kategoriji ekipno D-16 osvojili četrto mesto, ekipa pa je bila na tekmovanju najmlajša po sestavi.

V mešanih ekipah je ekipa SK Zagorje v sestavi Andraž Pograjc, Katja Požun, Miran Zupančič in Lara Logar dosegla tretje mesto, med člani je bil Andraž Pograjc sedmi, Miran Zupančič 13., Tomi Jovan 34., Rok Juvančič 37. in David Zupanec 48.

Katja Požun je bila med članicami sedma, Lara Logar pa deseta. Logarjeva je bila deseta tudi pri mladinkah do 18 let.

Naslov državnega prvaka je osvojil Tomi Zajc iz SKK Ljubno ob Savinji, naslov državne prvakinje pa je šel v Žiri po zaslugi Eme Klinec iz SSK Alpina.

V nedeljo so se na skakalnici na Gori nad Krškim na državnem prvenstvu pomerili tudi cicibani. Med cicibankami je bila iz ekipe SK Zagorje najboljša Ula Vodlan, ki je postala viceprvakinja, med cicibani pa so bili Tej Logar 11., Anže Bantan 13., Nik Lukmar 14., Matija Guna 16., Tilen Bizjak 38., Jaka Lednik 45., Klemen Bizjak 48. in Gal Ostrožnik 51.

JK

Prejšnji članekDržavni prvaki
Naslednji članekTeden otroka v Evroparku