sobota, 15 junija, 2024

Iz te kategorije

Kisovčanke in Kisovčani državni prvaki

V Črenšovcih je potekalo 29. državno prvenstvo v streljanju z zračno puško in pištolo na 10 metrov. Člani SD Kisovec so imeli mirno roko in ostro oko in se izkazali z odličnimi rezultati.

Strelsko društvo Kisovec je postalo najuspešnejši udeleženec 29. državnega prvenstva v streljanju po številu osvojenih medalj v mlajših kategorijah. Nastopilo je okoli 50 društev iz celotne Slovenije.

Med deklicami je Nika Skubic (189 krogov) postala državna prvakinja, Nika Piskar (183 krogov) pa državna podprvakinja. Njuno odlično uvrstitev je dopolnila še Leja Piskar (180 krogov) s šestim mestom. Nika Skubic, Nika Piskar in Leja Piskar so z rezultatom 552 krogov postale tudi ekipne državne prvakinje in nosilke novega državnega rekorda.

Med starejšimi dečki je državni prvak postal Gašper Judež (180 krogov). Z istim številom krogov je bil drugi Simon Škoberne, Niko Kralj pa je z 170 krogi osvojil deseto mesto. Gašper Judež, Simon Škoberne in Nik Kralj so postali tudi ekipni državni prvaki z rezultatom 530 krogov.

V kategoriji mlajših deklic je Tessa Drnovšek (174 krogov) osvojila bronasto medaljo za tretje mesto.

V kategoriji mlajših dečkov je bil šesti Vid Kovač (171 krogov).

Med dečki je Jaka Božič (170 krogov) osvojil 29. mesto.

V nedeljo je nastopila še kadetinja Tija Šiles in z rezultatom 394,3 kroga zasedla odlično 8. mesto.

V klubu so se zahvalili vsem, ki so kakor koli pripomogli k izjemnemu uspehu mladih strelcev, še posebej pa zahvala velja trenerju Ladu Kovaču za ves trud in požrtvovalnost pri delu z mladimi. Kovač je svoje trenersko delo vgradil v

4 zlate, 2 srebrni in 1 bronasto medaljo na letošnjem državnem prvenstvu.

Savus

Foto: arhiv SD Kisovec

Isti avtor