280 udeležencev iz vse Slovenije v 79 ekipah se bo okrog opoldne na Ajnzerju v Trbovljah odpravilo v jamo. Opremljeni s čeladami in naglavnimi svetilkami se bodo podali raziskovat rudniško podzemlje, a v atraktivni adrenalinski izvedbi z ovirami. Te so večinoma blatne, mokre in hladne, ena vmes je letos prvič tudi virtualna.
Jamatlonce sta pred preizkušnjo pozdravila hrastniški podžupan Vinko Žagar in triatlonec svetovnega slovesa Denis Šketako.

Jamatlonci so zanimiva druščina. Prihajajo iz različnih koncev Slovenije, vsi pa uživajo v druženju in nenavadnih dogodivščinah. Da jim ne manjka niti domišljije, dokazujejo imena, ki so jih na primer nadeli svojim ekipam. Tako med udeleženci najdemo ekipe, kot so Uvjleki, Žvirce, Rudniške podgane, Svedri, Stare kosti, Kruoca pa pikas, Šufece, Jamske fračke, Turbo polži, Mehka kolena, Slivovke …

Na Zimskem jamatlonu 2016 so od prvega do zadnjega vsi dobre volje.

Med drugim so povedali, da so vznemirjeni, zadovoljni, ker so se odločili za preizkušnjo, nekateri so tudi malo zaskrbljeni, a jih prijatelji v ekipah bodrijo. Če niste zraven, pravijo nekateri, vam je lahko žal, čeprav zaenkrat to sporočajo še čisti in suhi. Kako bo, ko pridejo iz jame, bodo povedali pozneje. Dobre volje vsekakor ne manjka in tudi Perkmandeljc je že v svojem elementu.

Na cilju jamatlonce čakajo malica, glasba z zasedbo Vlado Poredoš akustik trio, igra, nagrade, smeh, zabava.

ZT

Prejšnji članekDan D
Naslednji članekKo se ti malo zvrti