Občina Trbovlje in podjetje Dewesoft sta podpisala namero o gradnji tehnološkega parka Mesto akrobatov na Lakonci, tam, kjer je Steklarna Hrastnik odstopila od namere po gradnji zelene tovarne. Marjetka Bizjak, dolgoletna ravnateljica STPŠ Trbovlje, učitelj matematike na OŠ Narodnega heroja Rajka Hrastnik Nermin Bajramović (danes že podžupan Hrastnika) in dr. Uroš Ocepek, profesor računalništva na STPŠ Trbovlje, so prejeli najvišje državne nagrade na področju šolstva za leto 2022. Steklarna Hrastnik je potrdila vest, da so kupili tovarno Paraćin v Srbiji.

Uradno odprtje je dočakala Pot Srečno, ki povezuje tri zasavske občine z Laškim, na Blatah je Rudis odprl novo veliko sončno elektrarno, na političnem parketu pa se je pričel predvolilni boj za županske stolčke. Pri tem je najbolj presenetila trboveljska županja Jasna Gabrič, ki kandidature za tretji mandat ni vložila.

Uroš Zupan je prejel Rožančevo nagrado za najboljše esejistično delo, in sicer za eseje Znamenja v kroženju, Primož Roglič je prejel zlati red za zasluge za izjemne športne dosežke, uveljavljanje Slovenije na svetovnem športnem prizorišču in navdih ljudem. Navdihujoč je bil tudi koncert Kombinatk in Z’bork na Festivalu uporniške pesmi v hrastniškem rudniškem rovu.

SL

Fotografija je simbolična


 

Prejšnji članekNa današnji dan: Boštjan Roš
Naslednji članekVoznica v Zagorju močno napihala