četrtek, 18 julija, 2024

Iz te kategorije

Keše na klopi Rudarja

V taboru Rudarja so se odločili, da bo člansko moštvo odslej vodil trener Jaka Keše.  Na klopi je zamenjal dosedanjega trenerja Gregorja Peska, ki je klub zapustil skupaj s svojim pomočnikom Damjanom Bohorčem. Pesko je sicer v lanskem letu ekipo pripeljal iz druge v 1. B. državno rokometno ligo.
Vlogo pomočnika trenerja bo odslej opravljal predsednik kluba Uroš Drobnič, ki je za Zasavc.net povedal, da so se s Peskom razšli sporazumno in da razlog za odstop niso slabi rezultati, temveč nesoglasja v ekipi. Rudar sicer trenutno po sedmih odigranih krogih s šestimi točkami zaseda deveto mesto. Drobnič je še dodal, da bosta skupaj s Kešetom trboveljsko moštvo predvidoma vodila do konca sezone.

Jaka Keše, po rodu Škofjeločan, trboveljskemu klubu ni neznanka, saj je v preteklosti že vodil člansko moštvo Rudarja. Izkušnje pa ima tudi iz prvoligaške druščine. V sezoni 2010/2011 je namreč sredi sezone prevzel ekipo iz Šmartnega, ki je bila s tremi točkami praktično že odpisana, vendar mu je uspel veliki met – obstanek v prvi ligi.

AM

Isti avtor