Letošnja Slovenska nota 2019 je v polnem zamahu. Znanih je 10 finalistov, ki prihajajo iz celotne Slovenije, znan je datum finalnega večera, znano je, da bo zmagovalka oziroma zmagovalec za nagrado prejel svojo novo pesem in jo izdal na slovenski glasbeni trg. Od današnjega dne dalje pa je tudi znano, kdo sestavlja voditeljski par Slovenske note 2019.

Slovenska nota 2019, pevsko tekmovanje neuveljavljenih pevcev in pevk, ki ga letos v Hrastniku prirejajo tretjič, ima pred seboj le še dva dogodka. Promocijski koncert bo 2. avgusta v Hrastniku, kjer bo vseh 10 finalistov odpelo priredbo ene njim ljube slovenske pesmi, se predstavilo v kratkih intervjujih in izžrebalo svoje zaporedne številke za finalni večer. Slednji pa se obeta 7. septembra ob 20. uri v Delavskem domu Hrastnik, kjer se bodo finalisti predstavili s priredbo ene slovenske pesmi, ki so si jo izbrali sami, ob živi spremljavi hišnega benda Slovenske note 2019. Organizacijska ekipa tekmovanja in MCH obljubljata odličen program, ki si ga bo vredno ogledati v živo.

Slovensko noto 2019 bo vodil voditeljski par, ki ga sestavljata Nejc Ašič, sicer tudi idejni vodja festivala in glavni organizator tekmovanja že vse od prve edicije, in Nastja Galič, operna pevka, violinistka in strastna oboževalka mjuziklov. Oba obljubljata kvaliteten program in elegantno vodenje Slovenske note 2019.

»Prvi dve ediciji Slovenske note so odvodili sijajni trboveljski ustvarjalci, ki sem jih k vodenju povabil sam, delo pa so opravili odlično. Priznam, da sem imel že od začetka veliko željo po vodenju tega projekta, ki sem ga strastno začel ustvarjati leta 2016 in je zrastel do zavidljive ravni, kakršno lahko spremljamo sedaj, in za letošnje leto sem pogum za vodenje ter povezovanje finalnega večera Note zbral kar sam,« komentira Nejc Ašič. »Vedel pa sem, da če bom kdaj sam sebe ‘oklical’ za voditelja, bom na odru najbolj sproščen s svojo kolegico, sicer tudi soštudentko psihologije, Nastjo. Sva odlična prijatelja in razumeva vse najine želje glede estrade ter bodočih kariernih načrtov, prav tako pa so energije med nama kompatibilne, zato verjamem v naju kot voditeljski par!” še doda in obljublja spretno krmarjenje med slovensko glasbo, desetimi odličnimi finalisti ter programom, ki ga organizacijska ekipa pripravlja za finalni večer.

Nastjo Galič je k vodenju Slovenske note 2019 povabil Ašič in povabilu se je takoj odzvala. “Slovenska nota se mi zdi sijajna ideja! Slovenska glasba je čudovita in žal mi je, da je Slovenci ne proslavljamo tako pogosto, kot bi jo lahko. Prav tako pa so ravno takšni glasbeni festivali lahko tisti, ki nove talente pošljejo med zvezde. Kot nadobudna pevka to vsekakor globoko podpiram! Slovensko noto že dve leti spremljam kot gledalka in oboževalka. Komaj čakam, da bom tudi sama lahko del proslavljanja slovenskih melodij,” strne občutke o prihajajočem vodenju Slovenske note 2019 in obljublja, da ji je v ponos, da bo kot Brežičanka, ki ljubi tako glasbo, teater in eleganco, ponosno stopila na največji hrastniški oder in vsem zbranim skupaj s sovoditeljem pričarala prelep večer. “Nejca poznam že skoraj pet let in v tem času sva postala zelo dobra prijatelja. Občudujem ga pri delu, on pa mi daje upanje in me podpira. Kadarkoli sva skupaj, se zabavava, veliko prepevava in pleševa, predvsem pa se ogromno smejiva (če bom kdaj dobila dobro izoblikovane trebušne mišice, bo zanje vsekakor zaslužen on sam). Upam, da bova najino strast do glasbe, energijo ter dobro počutje lahko prikazala tudi na odru ter vsem prisotnim pričarala čudovit večer!” obljublja Nastja Galič za vse obiskovalce finalnega večera letošnje Note.

Slovenska nota 2019 bo na ogled 7. septembra ob 20. uri v Delavskem domu Hrastnik ali v živo na Facebook strani Slovenske note. Prav tako bo mogoče preko spleta oddati glas za svojo favoritko in favorita in mu oziroma ji, kot pravijo organizatorji pomagati do svoje prve pesmi ter posledično do bolj barvitih sanj, kar je slogan letošnjega pevskega tekmovanja.

Savus

Foto: Sanja Klenovšek