četrtek, 18 julija, 2024

Iz te kategorije

Kdo bo nastopil na JamaŠpilu?

Prijave na prvi JamaŠpil so zaključene. Na natečaj so se prijavili štirje izvajalci in vsi se bodo 17. junija predstavili na koncertu, ki bo popestril poletni Jamatlon.
Na oder bo stopila skupina Magrateja – njeni člani so pod vplivom različnih zvrsti, zato je tudi glasba, ki jo ustvarjajo, raznolika. Skupaj igrajo že več kot deset let, v tem času so zamenjali že nekaj članov. Poleg tega, da skupaj ustvarjajo, so tudi prijatelji.

Predstavila se bo tudi skupina Warning – Hrastničani so stari od 16 do 19 let, vendar se ob glasbi družijo že pol desetletja. Med njihovimi najljubšimi glasbeniki, katerih glasbo tudi igrajo, sta skupini Green Day in Siddharta.

Najštevilčnejša zasedba, ki bo stala na odru JamaŠpila, bo skupina Funk Fu, ki ima od vseh tudi najkrajšo glasbeno preteklost. A čeprav skupaj igrajo šele od januarja, imajo za seboj že dva nastopa. Zvrsti, ki so jim najbližje, so jazz, pop in funk.

Edini solo pevec na prvem JamaŠpilu bo Elvis Iron Ginger. Ta bo v skladu s svojim umetniškim imenom zapel nekaj pesmi svojega glasbenega idola Elvisa Aarona Presleya, ki je umrl ravno pred 40 leti.

Martina Drobne

Isti avtor