sreda, 24 aprila, 2024

Iz te kategorije

Kauzer že enajstič

Kajakaš Peter Kauzer iz Hrastnika, aktualni evropski prvak, je kljub enemu dotiku vratic (dve sekundi pribitka) zmagal na tekmi svetovnega pokala v slalomu na divjih vodah v Augsburgu. Čeh Jiri Prskavec je (tudi z enim dotikom) zaostal za 24 stotink, Nemec Hannes Aigner (brez dotika) pa za 93 stotink sekunde. Kauzer si je tako privozil že 11 zmago v tekmah svetovnega pokala in še izboljšal svojo bogato bero izjemnih uvrstitev med svetovno elito. Že 2. junija je na drugi tekmi svetovnega pokala v Krakovu stal na stopničkah za drugo mesto. Očitno je letos v izjemni formi: »Zdaj me čaka malo premora, nato se bom posvetil drugemu delu sezone, ko me čaka tekma v domačem Tacnu in svetovno prvenstvo,« je dejal po tekmi Peter Kauzer.

V polfinalu je bil hrastniški šampion četrti, v finalu pa je začel dobro, vendar se je v enajstih vraticah dotaknil količka in zaradi dotika dobil dve sekundi pribitka. V zaključku finalnega nastopa pa je dobesedno letel po progi in tam tekmecem nabil skoraj tri sekunde zaostanka. Prevzel je vodstvo, in z vrha stopničk ga niso mogli sklatiti niti naslednji trije tekmovalci.

Kauzer se je skupne zmage v svetovnem pokalu do zdaj veselil trikrat (2009, 2011 in 2015), prvo zmago od enajstih pa je dosegel v Seu deUrgellu v Španiji leta 2006.

ZT

Prejšnji prispevek
Naslednji prispevek

Isti avtor