ponedeljek, 15 julija, 2024

Iz te kategorije

Kauzer začel z bronom

Peter Kauzer je kljub temu, da je že enajstkrat vozil na moštvenih tekmah na svetovnih prvenstvih, osvojil šele drugo moštveno kolajno. Tokrat sta bila v ekipi kajakašev še mlada Martin Srabotnik in Žan Jakše. Zmagala je češka ekipa pred francosko, vsa tri moštva pa so kolajne osvojila ob dotiku in dveh kazenskih sekundah.

"Sem kar zadovoljen, glede na to, da so bila vratca zelo nizka. Ne vem, ali je katera ekipa odpeljala brez kazenskih sekund. Zase lahko rečem, da sem edino napako naredil v zadnjih protitočnih vratih, a ni vplivala na rezultat. Tam smo se dobro ujeli, Žan je priključil in lepo smo odpeljali do cilja. Na koncu smo vedeli, da bo blizu za kolajno, malo smo se sicer sekirali zaradi dvojke, a tudi drugi so grešili, in bilo je dovolj. To je zame šele druga moštvena kolajna, čeprav sem nastopil že na enajstih svetovnih prvenstvih, tako da je luštno spet po dolgem času stati na stopničkah na moštveni vožnji," je za MMC RTV SLO povedal Peter Kauzer, ki ga najbolj pomemben nastop v Pauju še čaka.

Medaljo so v spustu osvojili tudi slovenski kajakaši Nejc Žnidarčič, Simon Oven in Anže Urankar (srebrno) in kanuisti Simeon Hočevar, Blaž Cof in Luka Žganjar (bronasto).

MP

Isti avtor