ponedeljek, 27 maja, 2024

Iz te kategorije

Kauzer v Rio

Pred odhodom je eden najboljših slovenskih športnikov Peter Kauzer dejal, da se bodo dva tedna spoznavali s povsem novo olimpijsko progo v Deodoru, predelu Ria de Janeira, kjer bo tudi olimpijska BMX proga. Rio bo prihodnje leto avgusta gostilo olimpijske igre. Preizkus proge bi morali Brazilci pripraviti že avgusta letos, vendar so ga zaradi nedokončanih del prestavili na november. Včeraj so progo že preizkusili domači tekmovalci, v naslednjih dneh jo bo skoraj vsa svetovna elita.
Poleg Petra so na pot odšli še Benjamin Savšek, Luka Božič, Sašo Taljat, Urša Kragelj, Eva Terčelj in Simon Brus, skupaj z drugimi trenerji pa tekmovalce spremlja tudi Petrov trener in oče Peter Kauzer st. Vodja ekipe je Andrej Jelenc. »Najprej nas čaka pet dni treninga, potem pa tekma, generalka za Olimpijske igre. Na njej se bomo pomerili z vsemi glavnimi kandidati za olimpijske kolajne,« nam je sinoči pred odhodom dejal Peter Kauzer. Po tekmi čaka naše kajakaše in kanuiste še nekaj dni treninga.

Peter se je na pot odpravil zdrav in pripravljen. »Vse je ok,« je dejal z nasmehom, sproščen in v pričakovanju spoznavanja z novo progo v Braziliji. Do olimpijske preizkušnje načrtujejo Slovenci prihodnje leto še dva treninga v Deodoru, na olimpijski progi pa bodo trenirali tudi 14 dni pred preizkušnjo za najbolj zaželene medalje na svetu. Operacija OI se torej začenja.

MP

Previous article
Next article

Isti avtor