ponedeljek, 22 aprila, 2024

Iz te kategorije

Kauzer v finalu!

Danes, 10. avgusta, se je za Hrastničana začela pomembna preizkušnja – polfinale v slalomu, na katerega se je s svojim kajakom podal ob 18.30 po našem času.
Peter Kauzer se je vožnje lotil hrabro in s preudarkom in se boril vse do konca, predanost pa se mu je več kot obrestovala. V cilj je priveslal v zgolj 91 sekundah in eni stotinki in se tako s četrtim najboljšim časom uvrstil v finale. Za malenkost je zaostal le za Slovakom Jakubom Grigarjem, Čehom Jirijem Prskavcem in Britancem Josephom Clarkom.

A časa za počitek, čeprav bi si ga zaslužil, ne bo. Ob 20.15 po našem času se namreč že začenja finalna tekma. Za našega kajakaša bomo pesti stiskali v Baru Chicago v Hrastniku, ki je uradna navijaška točka Pivovarne Laško.

Za Kauzerja je letošnja možnost, da si na olimpijskih igrah privesla medaljo, po njegovih besedah verjetno zadnja in trdno verjamemo, da mu bo tokrat uspelo, saj, kot pravijo, v tretje gre rado. S preudarno polfinalno vožnjo je pokazal, da je suveren in si za finale pustil še nekaj rezerve, ki jo bo v finalu prav gotovo dobro unovčil.

MD

Prejšnji prispevek
Naslednji prispevek

Isti avtor