sobota, 13 aprila, 2024

Iz te kategorije

Kauzer tretji v Španiji

Peter Kauzer je na tej španski kajakaški progi leta 2009 prvič postal svetovni prvak, tudi na tekmah svetovnega pokala je že stal na stopničkah. Na tekmi v soboto, 11. junija, pa je osvojil prve letošnje stopničke v tej sezoni. Pred Kauzerjem sta bila le Čeh Vit Prindiš in Slovak Jakub Grigar. Do zmage ga je ločilo le 33 stotink sekunde.
Kauzer nadaljuje letošnje dobre predstave. Na evropskem prvenstvu v Liptovskem Mikulašu na Slovaškem je osvojil četrto mesto. Tokrat je bil še mesto višje. Na reki Segre v Španiji se je z novim čolnom, s katerim bo vozil tudi na olimpijskih igrah v Riu, v kvalifikacijah še lovil. Polfinale je moral loviti celo v drugi kvalifikacijski vožnji. Peter je menil, da je bila proga celo prelahko postavljena in ni zahteva velikega tehničnega znanja.

»V polfinalu sem že vedel, da moram odpeljati kontrolirano. Imel sem dotik zadnjih vrat, tako da sem malo trepetal za uvrstitev v finale, ampak v finalu sem vedel, da lahko izboljšam čas. Na vrhu sem imel malo slabo vožnjo, boril sem se do cilja, na koncu je bilo to dovolj za tretje mesto. Zelo sem vesel stopničk, vsak dan ne moreš zmagati. Dobro je, da vem da sem zraven najboljših,« je po tekmi za stran Kajakaške zveze Slovenije povedal Kauzer.

V polfinalu je veslal še en Hrastničan, Janoš Peterlin. Zasedel je končno 21. mesto na tekmi.

ZT

Prejšnji prispevek
Naslednji prispevek

Isti avtor