četrtek, 25 aprila, 2024

Iz te kategorije

Kauzer prvi in četrti

Na Facebook strani je njegov trener in oče Peter Kauzer starejši ob objavi vožnje v finalu ta zaplet suho pokomentiral: »Finalna vožnja….. škoda…tako pač je…. hvala navijačem…«
Peter Kauzer je v polfinalu z izredno hitro vožnjo kljub dvema dotikoma dosegel rezultat, ki ga je peljal v finale. Tudi v finalu je bil izjemno hiter in če ne bi bilo takšne sodniške odločitve, bi osvojil zmago. Prvak je po takšnem razpletu postal Čeh Jiri Prskavec s stotinko prednosti pred rojakom Vavrinecom Hradilekom, tretje mesto pa je zasedel Nemec Hannes Aigner. “Naknadno so mi dali še en dotik, ne vem če je bil ali ne, nič ne morem reči, dokler ne vidim videa. Čehi so dali poizvedbo, njemu so pribitek vzeli, meni pa ga dodali, tako da sem padel na četrto mesto. Zdaj nimam kaj, moram ohraniti fokus do olimpijskih iger, iti po tej poti, ki sem si jo zadal, iti do končnega cilja in to je to,” je bil po tekmi in vseh peripetijah v izjavi za spletni portal 24ur.com razočaran Kauzer.

Kauzer je bil danes edini v reprezentanci Slovenije, ki se je uvrstil v finale. Izpadli so vsi kajakaši, obe kajakašici, kanuistka in tudi aktualni evropski prvak v kanuju Benjamin Savšek.

Prav gotovo bo Peter Kauzer sedaj še bolj zagrizel proti največji tekmi v sezoni – tekmi na Olimpijskih igrah v Braziliji.

MP

Prejšnji prispevek
Naslednji prispevek

Isti avtor