Peter Kauzer je serijski dobitnik priznanj za najboljšega športnika Hrastnika. Na odru Delavskega doma Hrastnik je Kauzer, član Brodarskega društva Steklarna Hrastnik, povedal, da je dobro pripravljen na novo sezono. V Avstraliji je bil trening odličen, v času, ko smo v Sloveniji kidali sneg, pa je treniral na več kot 30 stopinjah Celzija. Kauzer je priznanje prejel za dve bronasti kolajni na SP v Pau v Franciji in druge lanske uspehe.

Najboljša športnica Hrastnika, karateistka Barbara Haberl, članica Karate kluba Trbovlje, je osvojila naslov najboljše športnice Hrastnika za naslov državne članske prvakinje in uspešne nastope v reprezentanci Slovenije. Na odru je brez dlake na jeziku povedala, da bo Tokio čez tri leta verjetno še prehiter za olimpijski nastop. Čez sedem let pa si želi nastopiti na olimpijadi.

Najboljša ekipa Hrastnika za leto 2017 je postala članska ekipa Kegljaškega kluba Enemon. Naslov so si prislužili z odličnim nastopanjem v 1. A kegljaški ligi, v kateri so v letu 2017 osvojili 5. mesto. Kot je povedal član ekipe Karli Medved uspešno kegljajo tudi v letošnji sezoni, v kateri so se zasidrali na šestem mestu prvenstvene razpredelnice. Župan Miran Jerič, ki je podelil priznanja najboljšim, je v kratkem nagovoru poudaril, da so Hrastničani ponosni na svoje športnike, ki vsako leto znova dosegajo izjemne uspehe.

Športna zveza Hrastnik je podelila tudi priznanja ŠZH. Iz rok člana predsedstva zveze Slavka Ručmana so jih prejeli: Živa Brglez, Miran Cvet, Denis Gorenc, Urša Haberl, Darko Jorgič, Klemen Kauzar, Luka Oplotnik, Nejc Kos, Janoš Peterlin, Tamara Pavčnik, Ervin Salkič, Denis Šketako in članska ekipa RK Dol TKI Hrastnik. Predsednik ŠZH Matej Haberl pa je športnim delavcem predal Bloudkove značke. Zlato je prejel Darko Planinc, srebrno Miran Hribšek, bronasti pa Samo Kreže in Sebastian Lisec.

Za kulturni program na prireditvi Večer športa so poskrbeli učenci Glasbene šole Hrastnik: flavtistki Nika Jeraj in Neli Planinc, pianista Matjaž Jager in Hana Blagotinšek, tolkalec Aljaž Guzaj in člani ansambla kitar Karolina Vidic, Miha Velikonja, Vitjan Lin Zupan, Hana Tia Tauses, Neža Dacar, Sergej Čamer in tolkalec Jan Gorjup.

MP

Prejšnji članekOdločite se za Rudarski maraton
Naslednji članekCankar v stripu