nedelja, 16 junija, 2024

Iz te kategorije

Kauzer evropski podprvak

Vltava je za Petra Kauzerja srečna reka, Praga srečno mesto. Na današnji tekmi evropskega prvenstva v je formuli ena kajakaškega športa ponovno stal na odru evropskega prvenstva. Tokrat je dobil okrog vratu srebrno kolajno.

Peter Kauzer, najboljši slovenski kajakaš vseh časov je kljub 37. letom pokazal, da še vedno sodi v svetovni vrh svetovnega kajaka. Na Evropskem prvenstvu na Vltavi v Pragi na Češkem si je priborbal drugo mesto, je za slabo sekundo zaostal le za novim evropskim prvakom, Čehom in domačinom Jiržijem Prskavcem.

Kauzer je vozil, kot se za aktualnega olimpijskega podprvaka iz Ria spodobi. Enostavno odlično. Peter je stopnjeval svoje nastope v Pragi. V kvalifikacijah se je uvrstil na rob deseterice, v polfinalu je bi že peti, v finalu pa si je z odlično vožnjo, predvsem v srednje delu proge, pripeljal srebrno kolajno. Zaostal je le za domačinom Prskavcem, tretje mesto je osvojil Poljak Mateusz Polaczyk.

Za Kauzerja je to že peta posamična medalja na evropskih prvenstvih, tretja srebrna. Dvakrat se je zavihtel na evropski vrh. Pred desetimi leti je zmagal v Bratislavi na Slovaškem, pred dvema letoma pa je bil najboljši prav na istem prizorišču, kjer je potekalo evropsko prvenstvo tudi letos – na Vltavi.

V finalu je od Slovencev nastopil še Niko Testen, ki je osvojil deveto mesto.

Za medalje so se danes borile še kanuistke. Zmagala je domačinka Gabriela Satkova pred rojakinjo Terezo Fišerovo in Francozinjo Lucie Prioux. Naša mlada kanuistka Eva Alina Hočevar je v finalu zasedla osmo mesto. Lea Novak in Alja Kozorog sta izpadli v polfinalu.

Savus

Foto: arhiv Savus

Isti avtor