Finale svetovnega prvenstva v kajaku na divjih vodah v Londonu se je v soboto, 23. septembra, za Petra Kauzerja končalo slabše od pričakovanj. Po dokaj dobrem nastopu v polfinalu, kjer si je s sigurno vožnjo in sedmim časom privozil nastop v finalu, se mu je finalna vožnja povsem podrla.

Peter Kauzer je v zadnjem času kazal zelo dobro formo. Z zmago na zadnji tekmi svetovnega pokala pred svetovnim prvenstvom je napovedal boj za najvišja mesto. To sta kazala tudi nastopa v kvalifikacijah in polfinalu. V finalu je dobro začel, četrta in peta vratica je izpeljal hitro, vendar tudi zelo riskantno. Še pri zadnjem merjenju vmesnega časa je zaostajal le za zmagovalcem. Vendar je potem udaril vratica, sodniki pa so po pregledu vožnje pribili še 50 sekund, saj so prehod šestih, protitočni vrat ocenili kot izpuščena vratica. Pristal je na zadnjem mestu v finalu.

Zmagal je domačin Joseph Clarke, ki je bil najhitrejši že v polfinalu in je suvereno odvozil tudi finalno vožnjo. Srebro si je priveslal Čeh Jiri Prskavec, bran pa presenečenje prvenstva, Maročan Mathih Soudi.

»Na startu sem se počutil dobro, potem pa me je na kombinaciji vrat 4 in 5 vrglo malo iz linije, tako da sem lovil vrata, potem pa sem v šestih vratih prehitro obrnil in so mi dali 50 kazenskih sekund. Bilo je na meji. Kljub temu sem se boril do konca, do zadnjega padca. Tam me rola ni zagrabila in prestavila desno, tako da sem lovil vratca. Vedel sem, da je zgodba končana. Hotel sem se še boriti, ampak mi je obrnilo čoln v drugo smer, niti ne vem, zakaj. Potem sem le še veslal do cilja,« je finalni nastop za TV Slovenija povzel Kauzer.

Peter Kauzer je kljub temu priveslal Sloveniji (in sebi) nastop na OI v Parizu naslednje leto: »Edina pozitivna stvar te tekme je, da sem si z današnjim finalom po pravilih kajakaške zveze zagotovil mesto na svojih petih olimpijskih igrah prihodnje leto v Parizu. Pot do tja je še dolga, zdaj je treba delati za to, da se takšne stvari, kot so se tukaj, ne bodo dogajale.«

Savus

Foto: arhiv Savus


 

Prejšnji članekNogometni derbi
Naslednji članekUrša Haberl bronasta v Tirani