ponedeljek, 24 junija, 2024

Iz te kategorije

Kauzer bronast

Kako tanka je meja v slalomu na divjih vodah in kakšne so lahko igre stotink, je Peter Kauzer v svoji bogati in dolgoletni karieri spoznal že večkrat. Tokrat mu niso vpisali pribitka dveh sekund na 17 vratcih in čas na cilju je pokazal, da je Kauzer osvojil nov naslov svetovnega prvaka. Očitno se je počutil danes izjemno, saj je razširil roke, češ, to je to, potem pa se je priklonil publiki. Vendar sta se čez pol minute pričela veseliti na prostoru za šampione češka tekmovalca Ondrej Tunka in Vit Prindiš. Kauzerju so namreč pripisali 2 sekundi pribitka na 17. vratcih. In za zlatom je zaostal le drobnih 29 stotink sekunde, za srebrom še dve sekundi manj.

Po pozornem ogledu vožnje je jasno: če je že bil dotik, je bil minimalen, na posnetku ni viden, so pa vratca malo zanihala, ko je izpeljal iz njih. Jasno pa je, da je sodnik pri vratcih takoj dvignil roko in pokazal na napako. Zakaj jo niso pripisali času, ni jasno.

Peter je bil že v polfinalu izjemno razpoložen. Skoraj za 4 sekunde je potolkel vso konkurenco. V finalu rezultat iz polfinala žal ne šteje. Tekma se začne znova. Čeha Tunka in Prindiš sta odlično opravila s progo, še bolje Kauzer, če ne bi bilo nesrečno dosojenega dotika.

"Malo mi je žal. Ko prideš v cilj, se veseliš naslova, potem pa dobiš naknaden dotik. Sam niti ne vem, povedali so mi in če je dotik, je pač dotik. Čestitam Ondreju in Vitu, da sta bila hitrejša in boljša, da sta pokazala svoje znanje, sploh Vito je imel letos odlično sezono. V taki izenačeni konkurenci, če narediš en dotik, to preprosto ni dovolj," je po bronu za MMC TV Slovenija dejal Kauzer.

Seveda je bil Peter razočaran, prav tako tudi njegovi navijači, ki so ga vzpodbujali s hrastniško in slovensko zastavo na zahodu Francije. Vendar, medalja je medalja, in 34-letni Hrastničan se tega zaveda: "Veseli me, da sem danes naredil dve dobri vožnji, v finalu sem še napadel, naredil, kot sem si zamislil in na koncu je bilo to dovolj za tretje mesto. Kolajna je kolajna, pri 34 letih je to spet kolajna na SP, to ni mačji kašelj, ni preprosto, tako da sem vesel medalje, voženj, ki sem ju pokazal, je pa seveda malo grenkega priokusa,« je še povedal Hrastničan, ki je navajen kolajn z največjih tekmovanj, saj je tudi nosilec srebrne kolajne z OI v Riu v Braziliji.

V finalu je Slovenijo zastopal še mladi Celjan Martin Srabotnik je s 54 sekundami kazni osvojil deveto mesto.

MP

Isti avtor