ponedeljek, 24 junija, 2024

Iz te kategorije

Katapultiranje se prične

Trboveljski proizvajalec merilnih inštrumentov Dewesoft je pričel urejati prostore za podjetniški pospeševalnik z namenom, da pomaga zmanjšati brezposelnost v zasavski regiji, ki je še vedno med najvišjimi v državi. Podjetnikom bo pomagal od prototipa do končnega izdelka. “V Katapultu bodo lahko podjetniki dobili vso potrebno pomoč, da svoj izdelek razvijejo do konca, ga stestirajo, začnejo proizvajati in tudi prodajati,” pravi Jernej Pangeršič, 22-letnik, ki so mu zaupali vodenje in upravljanje Katapulta. “Podjetniki bodo v Katapultu lahko dobili pomoč pri razvoju njihovih produktov in opreme za testiranje, postavitvi proizvodnje, najeli pisarne po znižanih cenah, koristili računovodske in administrativne storitve, dobili pomoč pri nabavi ter boljše nabavne pogoje pri različnih distributerjih, logistično mrežo že obstoječih podjetij, znižane cene pri pošiljanju paketov in celo kontakt do najboljših mentorjev s celega sveta,” še dodaja Pangeršič.
Trenutno prostore pospeševalnika še gradbeno urejajo. Pričakujejo, da bodo z gradbenimi deli zaključili do konca poletja in uradno odprli prostore v začetku jeseni.

Katapult bo za razliko od ostalih pospeševalnikov, ki podjetnikom pomagajo pri razvoju njihovih podjetniških idej, novincem v podjetniškem svetu pomagal tudi pri postavitvi proizvodnje. V Katapultu trenutno iščejo podjetnike s fizičnim produktom (preferenčni tehnološki produkti), ki že imajo izdelan funkcionalen prototip in potrebujejo pomoč pri testiranju njihovega produkta ter postavitvi proizvodnje.

Ideja za Katapult se je porodila, ko so na Dewesoftu spoznali, kako so podjetju Chipolo s svojo obstoječo infrastrukturo, znanjem in povezavami pomagali pri njegovih prvih korakih. Chipolo, podjetje, ki izdeluje istoimenski pametni obesek za ključe, je v preteklem letu doseglo več kot dva milijona realizacije.

ZT

Previous article
Next article

Isti avtor