Festival uporniške pesmi v rudniku Hrastnik prinaša v nedeljo, 23. oktobra, koncert ŽPZ Kombinat. Karte za nevsakdanji koncert so naprodaj v TIC Hrastnik (tržnica) in na zasavskih Petrolih.

Privoščite si najbolj nevsakdanji koncert te jeseni. V rudniku Hrastnik bodo ob šahtu v rudniškem rovu nastopile članice ŽPZ Kombinat. Pred njihovim koncertom se bodo predstavile še članice feminističnega pevskega zbora Z’borke.

Koncert bo v nedeljo, 23. oktobra, ob 17. uri. Privoščite si dobro dozo uporniške pesmi, za katere bodo poskrbele punce v jami. Uporniška pesem bo zvenela tam, kjer je uporništvo doma. Rudarji so znali vedno povedati svoje na glas in tako, da so bili slišani. Prav tako zasavski delavci. In še posebej delavke. Pa tudi ostali prebivalci, ki so vedno opozarjali na nepravilnosti s svojim uporom. Npr. okoljevarstveniki, ženske, kot je bila slovenska mati Ana Dimnik itn.

Vsi, ki še nimajo kart, jih lahko kupijo na platformi Moje karte.si, v Hrastniku v TIC Hrastnik (tržnica) ali pa enostavno na Petrolu. Vstopnice lahko kupite tudi na tej povezavi.

Savus

Foto: ŽPZ Kombinat