Med 17. in 19. februarjem je v Sofiji v Bolgariji potekalo 44. evropsko prvenstvo za kadete, mladince in mlajše člane. Pomerilo se je rekordnih 1147 tekmovalk in tekmovalcev iz 50 držav. Slovenijo je zastopalo 30 reprezentantov, starih od 15 do 20 let, med njimi tudi Zasavci.
Na prvenstvu sta nastopila tudi člana Karate kluba Hrastnik, Denis Gorenc in Ardit Rušiti. V športnih borbah mlajših članov do 75 kg je Rušiti v prvem krogu premagal Nizozemca, po porazu v drugem krogu pa se je uvrstil še v repasaž. Po porazu v repasažu se je uvrstil na sedmo mesto. Gorenc je v športnih borbah mlajših članov 67 kg premagal Francoza, nato pa izgubil proti Izraelcu in končal na 9. mestu.

Prvenstva se je udeležilo tudi sedem članov Karate kluba Trbovlje: Urša in Barbara Haberl, Domen Zidar, Ajdin Mujkanovič, Blaž Hribovšek, Luka Ferlin in Stefan Joksimovič. Ta številka je dosežek, ki ni uspel še nobenemu klubu v samostojni Sloveniji.

Najbolje sta se odrezala Urša Haberl in Domen Zidar. Haberlova je v kategoriji športne borbe mladink do 53 kilogramov v prvem krogu premagala Izraelko, Zidar pa je v športnih borbah kadetov do 57 kg premagal Ciprčana.

Slovenski karateisti se iz 44. evropskega mladinskega prvenstva vračajo bogatejši za dve medalji. Kaja Budič je osvojila srebrno, Kiti Smiljan pa bronasto medaljo.

ZT

 

Prejšnji članekRoglič zmagal na Portugalskem
Naslednji članekKolander prvi in tretji