Zasavski karateisti, državni reprezentanti, ki so nastopili na 9. Mladinskem svetovnem prvenstvu v karateju v Džakarti v Indoneziji, so se srečno vrnili domov. Urša Haberl, Barbara Haberl in Denis Gorenc iz Karate kluba Hrastnik in član Karate kluba Trbovlje Stefan Joksimović so prišli domov z mešanimi občutki.
Prvenstva se je udeležilo rekordnih 1425 tekmovalk in tekmovalcev iz 91 držav sveta. Slovenijo je zastopalo 21 karateistk in karateistov v katah in športnih borbah. Prvi dan so na tatamije stopili vsi kataši in najmlajše borbašice – kadetinje. »Vsi smo veliko pričakovali od Urše Haberl, saj je bila po besedah glavnega trenerja ženske reprezentance izredno dobro pripravljena, kar so dokazovali tudi njeni rezultati pred svetovnim prvenstvom. Na zadnjem velikem turnirju je v finalu namreč s 7:1 premagala novo svetovno prvakinjo. Na žalost se ni izteklo po pričakovanjih in je morala že v drugem krogu premoč priznati tekmovalki iz Grčije. Na veliko razočaranje nas vseh, še posebno pa Urše, » so ocenili nastop v njenem klubu.

Drugi dan so na tatamije poleg mladink stopili še kadeti in mladinci. Barbara Haberl je v drugem krogu morala priznati premoč Italijanki, ki je kasneje osvojila tretje mesto. Barbara je za las zgrešila repasaž in s tem dodatne borbe za tretje mesto.

Tretji dan sta na borišča stopila še Denis Gorenc in Stefan Joksimović. Denis je začel odlično in prepričljivo premagal Mehičana in Tunizijca, potem pa v tretjem krogu izgubil proti Ukrajincu. Tudi Denisu je zmanjkalo le malo sreče za vstop v repasaž in možnosti za bronasto medaljo.

Stefan Joksimović pa je nastop zaključil podobno kot Urša in Barbara, Člana Karate kluba Trbovlje je od nadaljnjih bojev oddaljila ena sama točka. Z 0 : 1 ga je namreč premagal Tajvanec.

K slabšim rezultatom od pričakovanih je poleg treme največ prinesla časovna razlika, saj so se vsi borili zgodaj zjutraj po našem času (od 4:00 do 8:00 zjutraj) in telo takrat pač ni pripravljeno na takšno aktivnost. Kljub dejstvu, da nikomur ni uspelo osvojiti tako želene medalje, si je celotna reprezentanca tekom celega tedna stali ob strani, postali so prava ekipa, ki je na vsakem koraku skrbela drug za drugega.

ZT