V soboto, 5. novembra, je v Banja Luki potekal četrti Mednarodni karate turnir »Grawe Energija kup«, ki prevzema primat najštevilčnejšega in najkvalitetnejšega turnirja v Bosni in Hercegovini. Tekmovanja se je udeležilo 116 klubov iz 9 držav, opravljenih je bilo 1528 nastopov. Barve Karate kluba Trbovlje so zastopali Denis Šehič, Kenan Isakovič ter Marko Markuljevič in Uroš Markuljevič. Vodil jih je trener Miha Kovačič.
Najprej so Šehič in oba Markuljeviča nastopili v katah ekipno, kjer so na koncu zasedli nehvaležno peto mesto. Tekmovanje se je nadaljevalo v športnih borbah, ki so prinesle več zadovoljstva v trboveljsko ekipo. Najmlajši tekmovalec je tokrat edini osvojil medaljo. Šehič je nastopil v kategoriji 11-letnikov do 35 kilogramov. Po treh zmagah se je uvrstil v finale, kjer pa je moral priznati premoč nasprotniku iz Črne gore. Na koncu je osvojil srebrno medaljo, Isakovič in Markuljeviča pa se niso uvrstili na stopničke.

V nedeljo trboveljske karateiste čaka nastop na tretji pokalni tekmi Karate zveze Slovenije, kjer trenutno zasedajo drugo mesto v skupnem seštevku.

ZT