V Trbovljah pripravlja počitniške aktivnosti Društvo prijateljev mladine Trbovlje. V ponedeljek je na sporedu pohod Z Mandelcem po skriti zaklad, v torek predstavitev šolanih psov v poslušnosti in obrambi, v sredo mali gledališčniki, v četrtek balonijada, v petek pa karaoke party.

V Zagorju se bodo vsi, ki ne znajo drsati, lahko to naučili v nedeljo, 18. februarja na drsališču Ledenka. Prijave na tečaje sprejema Zavod za šport Zagorje. V ponedeljek, 19. februarja, bo ob 11. uri kino predstava v delavskem domu, uro pozneje pa v kisovški knjižnici predstavitev orodij za hitrejše in lažje učenje Brainobrain. Kino matineje in popoldanske predstave se bodo nadaljevale še ves teden. V sredo, 21. februarja, bo od 13. do 15. ure v dnevnem centru CSD Zagorje Špileraj, zvečer pa druženje s pesmarico v roki. V četrtek bo organiziran odhod v Muzej iluzij v Ljubljano, v petek od 11. do 13. ure pa ping-pong druženje. Program počitniških dejavnosti je objavljen na spletni strani Društva prijateljev mladine Zagorje ob Savi.

Počitniški program je pripravila tudi alpska sekcija Smučarskega kluba Zagorje, ki nudi otrokom kup zanimivih dogodivščin. Za otroke od 4. do 14. leta so pripravili začetniške in nadaljevalne tečaje smučanja in deskanja.

V Hrastniku pripravlja počitniške aktivnosti Občinska zveza prijateljev mladine Hrastnik. V ponedeljek bodo otroci v prostorih Mladinskega centra Hrastnik izdelovali svojo vesoljsko ladjo, v torek odšli na drsališče v Celje, v sredo pa zveza organizira brezplačno plavanje v hrastniškem bazenu. V četrtek in petek si bodo mladi lahko ogledali filmski predstavi Košarkar naj bo in Hokipoki.

Na aktivnosti se morajo otroci prijaviti.

ZT