petek, 21 junija, 2024

Iz te kategorije

Kakšen teden Petra Kauzerja

Začel se je s tretjim mestom prejšnjo soboto na tekmi svetovnega pokala v Ivrei v Italiji, sredi tedna je Peter upihnil 34 svečk na rojstnodnevni torti, v Seu d’Urgellu v Španiji pa je v soboto, 9. septembra, slavil na zadnji tekmi svetovnega pokala v sezoni in si z dvojnimi točkami prislužil še tretjo stopničko v skupnem seštevku svetovnega pokala. Skupni zmagovalec svetovnega pokala je postal Čeh Vit Prindiš. Kauzer je dobro pripravljen pred svetovnim prvenstvom v Franciji.

Po drugem mestu v polfinalu je Peter Kauzer v finalu veslal zelo dobro. Na koncu je zmago slavil s štirimi stotinkami sekunde prednosti pred Francozom Borisom Neveujem, tretji pa je bil Čeh Jiri Prskavec. Hrastničan je v Španiji dosegel deseto zmago v svetovnem pokalu.

"Užival sem, vedel sem, da lahko pridobim še nekaj časa glede na polfinalno vožnjo. Vmes mi je nekoliko zastal ritem, ampak sem se boril do konca. V zadnjem delu proge, od ‘Niagare’ dalje, sem res odpeljal suvereno. Na koncu mi je samo za štiri stotinke uspelo premagati Borisa Neveuja. Zelo sem vesel. Tu sem dosegel svojo prvo zmago v karieri na svetovnih pokalih, zdaj deseto, jubilejno zmago,« je dejal zmagovalec za TV Slovenijo. In dodal: »Glede na začetek sezone sploh nisem razmišljal o skupnem seštevku. Enako je bilo leta 2015. Takrat sem po slabem začetku v zaključku svetovnega pokala iz sebe iztisnil največ in prišel do skupne zmage. Z Jirijem sva se pred startom v finalu pogovarjala, da bo med nama borba za skupno tretje mesto. Na koncu je uspelo meni. Lepo je, da drug drugega spoštujemo in na progi pokažemo, kdo je boljši. Takšne tekmovalce je potrebno spoštovati in z veseljem vztrajam v tem."

Peter Kauzer je pred svetovnim prvenstvom, ki bo med 27. septembrom in 1. oktobrom v Pauju v Franciji, res dobro pripravljen. Pod Pireneje, tokrat na francoski strani, se lahko torej odpravi miren in osredotočen na novo veliko tekmo.

ZT

Isti avtor