»Morda se je to zgodilo z namenom, da vidimo, kako znamo Zagorjani “skup držat”. Ali bomo tudi tokrat, kot že mnogokrat, ponosno držali glavo pokonci in se ne pustili provokacijam na naš račun, ali pa se po knapovsko spričkali med seboj. To bi si mnogi verjetno zelo želeli. A tega veselja niso bili deležni. Smreke res ni več. Je pa gotovo najbolj popularna in največkrat fotografirana. Pravzaprav je prava zvezda. In zopet se je potrdilo, da imamo več, kot imajo veliki. Celo novo leto imamo prvi!«
Metka Podpečan, ravnateljica Glasbene šola Zagorje in predsednica RKS OZ Zagorje


“V življenju ni pomembno kolikokrat padeš, ampak da se po padcu tudi pobereš. K sreči smreka ni nikogar poškodovala in verjamem, da bodo postavili še večjo, ki bo imela boljše temelje.”

 

 

Primož Zelenšek, direktor podjetja Chipolo


“Vsak in vse kdaj nesrečno pade. Prepričana sem, da se tudi pobere. No, smreka je šla v razrez, ne v ponovno postavitev, kot sem pričakovala. Drugo leto bo zagotovo stala, kot se šika. Drugače pa so mi všeč tiste smreke, ki so žive. Morda je zato najbolje, da se ena v ta namen zasadi in bo vsem v veselje, ko ji bodo merili višino in šteli leta. To bi bila gotovo dodana vrednost k praznični evforiji. Morda je morala ta pasti ravno zato, da bi sprožila zavedanje, da je živo več vredno kot mrtvo.”

Simona Solina, direktorica Knjižnice Toneta Seliškarja Trbovlje


“Padla? Rumeno natolcevanje, zelena zavist … Smreka ni padla, samo globoko se je poklonila novi ploščadi.”

 

 

 

Roman Rozina, pisatelj in publicist


“Seveda smo vedeli, da bo sprožila nesrečna smrekica po Zasavju burne odmeve. Nastajali so vici, hudomušne pesmi in različni komentarji. Nič privoščljivi. Najbolj sem se nasmejala predlogu, da bi lahko imeli Zagorjani nov spominek: ležečo smrekico na leseni podlagi. Malo bolj pikra pa je pripomba, da je bil to božji prst, ki je žugal, zakaj so porabili za to ploščad toliko denarja.”

 

Fanči Moljk, upokojena učiteljica in vsestranska avtorica

Prejšnji članekTocki zmagovalec ljudstva
Naslednji članekHrastovi