sobota, 15 junija, 2024

Iz te kategorije

Juventus najboljši

V organizaciji ŠD Trimček Zagorje se je končana sezona malega nogometa 2019/20 v Zasavju. Zaradi težav s korona virusom je bila letošnja sezona časovna najdaljša. Pričela se je v septembru 2019, končala pa v oktobru 2020.

KMN Juventus, Jerry-ZGD in Luka bar / Polje so ubranili naslove in tako uspešno nadaljujejo niz večletne nepremagljivosti. Juventusu je to že šesti zaporedni naslov, skupno pa že enajsti. Ekipa Jerry-ZGD pa je na prestolu že od leta 2007! Končnice v vseh ligah so bile izredno zanimive, saj so o končnih uvrstitvah na vrhu odločale tekme v zadnjem kolu.

Kratek pregled najboljših ekip v posameznih ligah:

Prva liga

KMN Juventus (Hrastnik), Šentlambert/Gamsi in Pink panter.

Druga liga

Asfalting (Zagorje), Zvezda (Trbovlje) in ETI Elektroelement (Zagorje)

Tretja liga

ŠD Tirna; Okrepčevalnica Gasilček (Kotredež) in FC Farčnikova (Zagorje)

Veteranska liga

Jerry-ZGD (Trbovlje); Pizzerija Kukuca (Trbovlje); in ŠD Čolnišče

Pri super veteranih je četrtič zapored zmagala ekipa Luka bar/Polje.

Pokal

Po ligaškem tekmovanju so pripravili še pokalno tekmovanje. Sodelovalo je 17 ekip, zmagovalec pa po pričakovanju KMN Juventus in to zelo suvereno. Na finalnem delu tekmovanja je visoko premagal ŠD Prapreče (10:0) in Antimon/Bar 91 (11:2). V tekmi za 3. mesto je ekipa Šnetlambert/Gamsi premagala ŠD Prapreče s 3:2. Najboljši vratar in strelec sta bila iz vrst Juventusa: Denis Govekar in Matic Lokovšek.

Ostala priznanja

Naslov fer-plej ekipe so v posameznih ligah osvojile ekipe: Merli/LD Klančiše, Amater, Zlatorogi in Luka bar/Polje.

Najboljši strelci, po posameznih ligah so bili: Matic Lokovšek (KMN Juventus), Miha Štrus (ETI EE), Gašper Planovšek (Okrepčevalnica Gasilček); Zvone Razboršek (Jerry-ZGD) in Jože Stariha (Luka bar/Polje)

Najboljši vratarji, po posameznih ligah pa so bili: Denis Govekar (KMN Juventus); Jakob Jordan (Zvezda), Sebastjan Železnik (FC Farčnikova) in Igor Matanović (Jerry-ZGD).

Tradicionalni Zlati prstan (lestvica strelcev vseh lig po posebnem točkovanju), ki ga podeljuje spozor Zlatarna Lea, si je letos pristreljal Matic Lokovšek (KMN Juventus).

Naj strelec veteranske lige Zvone Razboršek (Jerry-ZGD) pa je osvojil vrednostni bon Picerije Naš hram (Kisovec).

Savus

Foto: ŠD Trimček (KMN Juventus)

Isti avtor