nedelja, 23 junija, 2024

Iz te kategorije

Jubilejni Žefranov pohod

Zavod Levstikova pot iz Šmartna pri Litiji pripravlja to nedeljo, 13. avgusta, že deseti poletni Žefranov pohod iz Stranj pri Velikem Gabru do Primskovega. Pohodniki bodo startali ob 9. uri izpred okrepčevalnice Žonta v Stranjah pri Velikem Gabru, ki je od železniške postaje Gaber oddaljena 200 metrov. Tam se bodo vsi zainteresirani lahko tudi prijavili. Prijavnina znaša pet evrov, zanjo pa bodo pohodniki dobili prigrizek in pijačo med potjo. Za doplačilo se bodo lahko okrepčali tudi s čevapčiči, ki jih bodo stregli ob gasilskem domu na Primskovem. Tam bo takrat tudi gasilska parada s slovesnim odprtjem novega gasilskega doma. Ob jubilejnem pohodu vsak prijavljeni udeleženec prejme tudi poseben spominski klobuček.
Pot, dolga malo manj kot šest kilometrov v eno smer, je označena s posebnimi tablami, se pa prekriva s Humarjevo potjo na Primskovo. Hodi se v organizirani skupini do cilja na vrh Primskove gore.

Zavod Levstikova pot je tudi organizator popotovanja po Levstikovi poti, ki bo letos že enaintridesetič zapovrstjo in bo v soboto, 11. novembra.

ZT

Isti avtor