V nedeljo, 3. septembra, je v Športnem parku Kipe v Trbovljah potekala jubilejna 30. državna razstava psov CAC Trbovlje 2023. Te se je udeležilo 240 psov iz Slovenije in tujine. Sodniki so izbrali tudi najlepšega psa Zasavja.

Uvodnega dela razstave se je udeležila podžupanja Občine Trbovlje Vesna Jesih, ki je povedala, da se je tudi sama pogosto odpravila na ogled psov trboveljske razstave. Pse je ocenjevala priznana skupina sodnikov iz Slovenije, Hrvaške in Srbije.

Strokovna vodja razstave Sabina Strniša je za Savus povedala: »CAC Trbovlje je jubilejna 30. razstava psov v naših krajih. Na razstavi je nastopilo okoli 240 psov, kar je za nas zelo lepa številka in smo zato z udeležbo več kot zadovoljni. Sicer gre za državno razstavo, ampak udeleženci prihajajo tudi iz tujine. Razstavljalci so iz sosednjih držav pa tudi iz tistih bolj oddaljenih.«

»Z ocenjevanjem so sodniki pričeli že zjutraj, v zaključnem programu pa so sodniki izbrali najlepše pse. Nagrajeni so bili najlepši psi iz vsake pasme in kategorije, sodniki pa so izbrali tudi najlepšega psa Zasavja in najlepšega psa celotne razstave,« je še povedala Sabina.

 

Titulo najlepšega psa razstave je dobil kratkodlaki bernardinec, drugo mesto je zasedel gladkodlaki prinašalec in tretje pa jorkširski terier. Za najlepšega psa Zasavja so okronali kratkodlakega bernardinca, ki so ga lastniki na razstavo pripeljali iz Litije.

 

Kinološko društvo Trbovlje je že napovedalo 31. razstavo CAC Trbovlje 2024.

Savus

Foto: Iztok Rabuzin in EG