V četrtek, 11. junija 2020, je zaradi epidemioloških razmer v ožjem krogu nagrajencev potekala protokolarna slovesnost ob občinskem prazniku Občine Trbovlje. Letos sta bili podeljeni zgolj najvišji občinski priznanji.

Naziv časni občan občine Trbovlje je prejel vrhunski klarinetist, solist, profesor na ljubljanski Akademiji za glasbo in dirigent Delavske godbe Trbovlje Jože Kotar za večletno nadpovprečno uspešno delo na kulturnem, umetniškem in pedagoškem področju, s katerim je pomembno vplival na razvoj in ugled Občine Trbovlje. Prvojunijski nagrajenec pa je postal major Bojan Šoper, ki je prejel priznanje za izjemne dosežke na področju razvoja častniške organizacije v Trbovljah ter pripravo in prizadevanja v vojni za samostojno Slovenijo.

Letos se je županja Jasna Gabrič odpovedala podelitvi posebne nagrade županje Občine Trbovlje, namesto tega je podelila zahvale službam in podjetjem, ki so pomembno prispevali k delovanju sistema v času epidemije. Zahvale so prejeli poveljnik CZ Občine Trbovlje Simon Las, PGD Trbovlje-mesto, Rdeži križ OZ Trbovlje, Društvo prijateljev mladine Trbovlje, Zdravstveni dom Trbovlje, podjetje Dewesoft, d. o. o., direktorica podjetje More than Beauty Jelka Verk in Splošna bolnišnica Trbovlje. Za glasbeno popestritev pa je poskrbel lanski zmagovalec Slovenske note Denis Trap.

Savus

Foto: arhiv Občine Trbovlje