sobota, 20 julija, 2024

Iz te kategorije

Jorgič turnir končal v četrtfinalu

Darko Jorgić je moral v četrtfinalu turnirja WTT champions v Macau priznati premoč 25-letnega Fana Džendonga. 24-letni evropski podprvak iz Hrastnika je bil v prvih dveh nizih nemočen proti prvemu igralcu lestvice Mednarodne namiznoteniške zveze.

Šestkratni svetovni prvak Fan Džendong je prva niza dobil z 11:5, zadnjega pa je s težavo zaključil z 12:10. Darko Jorgić je po tekmi je za Namiznoteniško zvezo povedal: »Nimam si česa očitati. Izgubil sem proti prvemu igralcu sveta, pokazal sem dobro formo, boril sem se od začetka do konca, vendar to ni bilo dovolj. Fan Džendong je pokazal, zakaj je prvi igralec sveta, skozi celotni dvoboj ni delal lahkih napak, sam sem jih, pa tudi v ključnih trenutkih bi verjetno moral odigrati drugače. Bil sem preveč pasiven, tako da sem mu omogočil napade, v tretjem pa je bila sreča res na njegovi strani. Če ne bi imel štirih ‘pardonov’, bi se niz morda razpletel drugače.«

Sicer je bil Jorgič v prvem krogu turnirja s 3:2 v nizih boljši od najboljšega portugalskega igralca Marcosa Freitasa, v osmini finala pa je prav tako s 3:2 ugnal Nemca Patricka Franzisko.

Naslednji teden pa Darko Jorgić potuje v kitajski Šinšiang, kjer se bo na finalnem turnirju pokala WTT pomerilo le 16 najboljših igralcev sveta.

Savus

Foto: arhiv Savus


 

Isti avtor